Един от лидерите на самопровъзгласилата се Донецка народна република, Денис Пушилин,

...
Един от лидерите на самопровъзгласилата се Донецка народна република, Денис Пушилин,
Коментари Харесай

Битката за Донбас - Русия започна мащабна офанзива

Един от водачите на самопровъзгласилата се Донецка национална република, Денис Пушилин, оповестява, че съветските и проруските войски са окупирали украинския град Лиман " на половина ".

" Руски елементи дружно с националната милиция на ДНР и ЛНР навлязоха в самия град. Около половината от града е под нашите подразделения ", сподели Пушилин, представен от Интерфакс.

Той също по този начин съобщи, че съгласно ДНР съветската страна е завзела 28 точки в северната част на Донецка област в границите на непризнатите граници на републиката.

За боевете за Лиман се оповестява още през вчерашния ден, само че от публични източници няма удостоверение.

Във вечерната си сводка щабът на украинските въоръжени сили оповестява, че Русия е почнала огромна атака в Донбас и се оповестява за придвижване към Лиман.

Представителят на украинското министерство на защитата Олександър Мотузяник декларира, че съветската атака в източната и южната част на Украйна е навлязла в най-активната си фаза и се вършат опити за обграждане на Северодонецк и Лисичанск.

По посока Бахмут Русия напредва в регионите на Липово и Билоховка.

Според щаба на въоръжените сили на Украйна през последните часове въздушни удари са нанесени по Краматорск, Лиман и Славянск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР